Ово ми је Ивана рекла кад је узела орден: Вучић због лекарке из Црне Горе ПРЕКРШИО ПРОТОКОЛ

Novosti Online

субота, 15. 02. 2020. у 17:08

Ово ми је Ивана рекла кад је узела орден: Вучић због лекарке из Црне Горе ПРЕКРШИО ПРОТОКОЛ
Александар Вучић данас је доделио ордене заслужним грађанима и институцијама, а када је доделио орден докторки Ивани Ђуретић
Александар Вучић данас је доделио ордене заслужним грађанима и институцијама, а када је доделио орден докторки Ивани Ђуретић, морао је да се одмах након доделе обрати присутнима и подели са свима шта му је млада докторка рекла:

- Прекршићу правила и протокол. Ивана је дошла и рекла: "Ја сам из Црне Горе и поносна сам што сам добила одликовање" - истакао је председник.

Србија данас обележава Дан џавности, као подсећање на Сретење 1804. године, када је подигнута револуција и почело ослобадање од Турске, а на исти датум 1835. године је донет и први модерни устав Србије.

Вучић је поводом Сретења заслужним грађанима и институцијама уручио одликовања, а међу онима којима су додељена су председник Чешке Милош Земан и нобеловац Петер Ханке.

Највише одликовање које се додељује је Орден Републике Србије. Ово признање добијају највише личности - шефови држава и председници влада страних држава. Ту су и ордени: Српске заставе, Карађорђеве звезде, Сретењски, Белог орла са мачевима и Орден заслуга за одбрану и безбедност.

Заслужни појединци биће награђени и златним и сребрним медаљама за храброст "Милош Обилић" за заслуге и ревносну службу.


Коментари (11)

nn

15.02.2020. 21:45

Zasluzni gradjani i institucije na dan drzavosti dobijaju orden potpuno zasluzno, a izjava doktorke Ivane je za ponos.