Вучић изненадио посетом војнике на Топчидеру

Танјуг

09. 02. 2020. у 13:39

Вучић изненадио посетом војнике на Топчидеру

Принтскрин: Инстаграм buducnostsrbijeav

Председник Александар Вучић ненајављено је данас посетио припаднике 5. батаљона Војне полиције у касарни "Топчидер", од којих је желео непосредно да чује како они виде стање у војсци
Председник Александар Вучић ненајављено је данас посетио припаднике 5. батаљона Војне полиције у касарни "Топчидер", од којих је желео непосредно да чује како они виде стање у војсци.


Вучић са припадницима војне полиције разговара током ручка, у њиховој кантини, а желео је да чује од њих више о томе која им је опрема потребна, шта би унапредило њихов стандард, колика је потреба за становима.


Председника и врховног команданта оружаних снага у касарни су дочекали министар одбране Александар Вулин, начелник Генералштаба ВС Милан Мојсиловић, командант Гарде генерал мајор Миломир Тодоровић, начелник Управе војне полиције бригадни генерал Рајко Миловановић и начелних Управе за оперативне послове генерал мајор Желимир Глишовић.


Рапорт му је поднео капетан Страхиња Бабић.


Иначе, амерички војни сајт Глобал фајер пауер управо је објавио најновију ранг листу земаља по војној снази и капацитетима, по којој је Србија, у односу на прошлу годину, напредовала за 13 позиција и тренутно је на 65. месту међу укупно 138 земаља, колико је рангирано.


Прочитајте још: Вучић и Мали обишли градилиште Београда на води


Остале земље региона ниже су рангиране од Србије - Хрватска на 69. месту, Северна Македонија на 127. месту, Црна Гора на 123. и БиХ на 133. месту.


Земље су рангиране на основу више од 50 фактора који одређују "индекс моћи", односно категорија почев од војне моћи, броја становника и војника, преко финансија до логистичких способности, природних ресурса и географског положаја.


ЗА КРАТКО СМО МНОГО УРАДИЛИ,СЛЕДИ ПОВЕЋАЊЕ ПЛАТА ВОЈНИЦИМА


Председник Републике и врховни командант Војске Србије Александар Вучић честитао је министру одбране и начелнику Генералштаба "скок" наше војске за 13 места на листи америчког војног сајта Глобал фајер пауер, истакао да је задовољан што је за кратко време у армији много обновљено и урађено, те најавио повећање плата "обичним" војницима.


Вучић је рекао да је таква позиција српске армије на америчком сајту у неку руку и очекивана, али и приметио да је то било тешко, јер и Хрватска има "страховито снажну војску".


"Задовољан сам што смо за кратко време, у последњих пет година, после тешких реформи, успели да много обновимо и урадимо", рекао је Вучић.


Он је додао да ће се радити на томе да се плате повећају војницима, који имају најниже зараде у војсци.


"Кључна ствар су плате и мислим да су геренали, пуковници и потпуковници задовољни. Проблем су нам војници, чије су плате 44.000 - 45.000 и морамо да их повећавамо, како бисмо имали већи број војника и попуњеност војске", рекао је Вучић.


Он је напоменуо да сада војници имају два до три пара чизама, а да ће до Видовдана сваки припадник ВС имати по четити пара.


"То што сада радимо је виши стандард", реко је Вучић.


Председник је навео да се мора убрзати изградња станова, да припадници војске виде да имају будућност за себе и породице.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (15)

joca5

09.02.2020. 13:55

Nas vrhovni komandat zeli da vidi pravo stanje u vojsci i sta moze da se unapredi.

Dejan

09.02.2020. 16:10

Ova poseta je od izuzetne važnosti za celu našu Vojsku. Svaka čast Predsedniku Aleksandru Vučiću.

Vanja

09.02.2020. 16:25

Vojska Srbije je samo jedan deo onoga što je ova vlast podigla na visok nivo, a što su žuti doveli do ivice propasti.

xd

09.02.2020. 16:29

Ovi momci su ponos nase zemlje! A ulaganje u vojsku je preduslov postojanja stabilnosti i sigurnosti zemlje!

sasa

09.02.2020. 22:50

Investiranjem u vojsku i vojnike tj. izgradnjom stanova doprinosimo boljem i stabilnijem standardu vojnika, a samim tim i vecom voljom za rad u vojsci Srbije.

nikica

09.02.2020. 23:37

Jako lep gest i lepo iznenadjenje za nase vojnike od strane predsednika...sigurno im je puno znacila poseta predsednika...na taj nacin im je iskazao postovanje za njihov rad jer oni su zaduzeni za nas miran san...