Универзитетски клинички центар у Приштини потврдио је да је на клинику за заразне болести примљена пацијенткиња која може бити погођена коронавирусом.

Како наводе приштински медији, лекари КЦ кажу да је у питању страна држављанка која ради на Косову, а Коха наводи да је особа из Британије.

Лекари су рекли да је пацијенткиња, након кашља, отишла у болницу на преглед.

Прочитајте још: Сумња се да је корона вирус стигао у Србију

Била је одсела у скијашком центру ван Косова, где је сазнала да се за неке људе сумња да су били заражени коронавирусом.

Како наводи Газета експрес, лекари су рекли да су јој тестови одмах били урађени, а да се њихов резултат очекује пре поноћи, око 23.00 сата.

Резултат ће показати да ли је пацијент погођен коронавирусом, рекли су лекари.

„Чим смо добили прве информације, узорци су одмах послати у лабораторију. Медутим, за пацијента који лежи, предузимају се сви изолациони поступци ако је позитивна на коронавирус. У поноћ ће бити познат исход анализа“, рекао је лекар Насер Рамадани из Националног института за јавно здравље Косова (НИПХК).

О овом случају говорио је и министар здравља Арбен Витија.

Министар здравља Арбен Витиа рекао је на конференцији за новинаре да симптоми не указују на вирус.

Реч је о страној држављанки која је боравила на скијалишту са још петоро људи за које се сумња да су били заражени коронавирусом, рекао је Витија.

Како јавља Коха, резултати ће бити објављени око 23:00, сата.