ВЕЛИКА ПЛАНА, СМЕДЕРЕВСКА ПАЛАНКА - Због насилне смрти Стефана Филића (18) који је мучки претучен након ноћног изласка, грађани Велике Плане заказали су протесно окупљање у недељу, 9. фебруара у 12,30 на месту где се догодила траргедија, код Дома здравља.


Организатори позивају суграђане да се одазову и дигну глас против све присутнијег насиља на улицама. Након протесне шетње. У Бисокопу ће бити одржана трибина са темом „Где смо погрешили“. На трибини ће говорити професори, социолози и правници.


Реаговала је и општина Смедеревска Паланка.


- Као председник савета за безбедност Општине Смедеревска Паланка, на предлог Министарства унутрашњих послова, Полицијске станице у Смедеревској Паланци сазвао сам хитан састанак Савета за безбедност за понедељак у 12 часова, најавио је председник општине Никола Вучен.


Вучен је грађане обавестио да, због унапређења безбедности деце и младих, општина жели да делује превентивно на све учесталије нарушавање јавног реда и мира, посебно у ноћним сатима у угоститељским објектима.


- Размотрићемо радно време угоститељских објеката на територији општине, и то петком и суботом до поноћи, а осталим данима до 23 часа, односно до 02,00 када је реч о ноћним клубовима, најавио је први човек општине.


Прочитајте још: „Стефана (18) су ТУКЛИ ДО СМРТИ, а МОЛИО их је да престану”: Потресна исповест другарице младића који је издахнуо после 30 сати проведених у коми


Такође, предлог ће бити и да се на свим малопродајним објектима забрани продаја алкохолних пића од 22:00 сата свим данима.