Вук Вујсић стигао у Србију из Вухана: Пет дана путовао до Београда, преплашени родитељи га сачекали на аеродрому (ФОТО)

В.Н.

29. 01. 2020. у 00:35

Вук Вујсић стигао у Србију из Вухана: Пет дана путовао до Београда, преплашени родитељи га сачекали на аеродрому (ФОТО)

Фото:К. Михајловић

Авион са путницима из кинеског града Вухана, који је жариште новог вируса корона, слетео је у уторак увече на београдски аеродром "Никола Тесла"
АВИОН са путницима из кинеског града Вухана, који је жариште новог вируса корона, слетео је у уторак увече на београдски аеродром "Никола Тесла".

Стотинак путника претходно је преседало у Москви, а према првим информацијама, места за панику нема, јер како су рекли епидемиолози, ниједан туриста који је допутовао у нашу престоницу није заражен вирусом.

Репортери "Новости" били су синоћ на београдском аеродрому, где су затекли велики број кинеских туриста, од којих су неки носили маске за лице. Иначе, ситуација на нашем аеродрому је мирна, нема панике и све службе функционишу нормално.

Са путницима је кроз аеродромске просторије прошао и младић Вук Вујсић, који је шест месеци био у Кини. У том периоду је пре свега учио и усавршавао кинески језик.


Како смо могли да сазнамо, младић је изашао из Вухана непосредно пре него што је проглашен карантин. Он је из града отишао у току дана, а увече је проглашен карантин.

Како нам је речено Вујсић је са неколико пријатеља отишао туристички у други град. Тамо су имали проблема са смештајем. Нису могли да нађу никакво преноћиште. Након тога, Вук је сам отишао у Шангај. Тек тада је схватио размере опасности које носи потенцијална зараза опаким вирусом. Вук је путовао четири дана ка Београду.

На аеродром "Никола Тесла" авион, у ком је и он био, слетео је синоћ око 22 часа и сви путници су детаљно и дуго прегледани у простору резервисаном за пасошку и сваку другу контролу.


Ипак, нешто око 30 минута пре поноћи Вук се нашао у загрљају својих, очигледно престрашених родитеља, који су ишчекивали повратак свог сина. Бројни таксисти које су наши репортери затекли на аеродрому рекли су како нису у страху, и да ће наставити да раде свој посао неометано, као и до сада.


Вук Вујсић је један од петоро српских држављана који су се затекли у Вухану, и суочили се са могућом епидемијом новог вируса.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (5)

Milos

31.01.2020. 18:00

@mm - mm kako možete biti tako maliciozni i bezobrazni, dečko je išao na studijsko usavršavanje kineskog jezika koji studira kod nas u Srbiji. Isto tako je i moj sin bio u Kini 2015 godine, a živi i radi u Srbiji sada. Ako ste nepismeni i neobrazovani sačuvajte komentare za sebe i vama sličnima, nemojte biti drski i bezobrazni.