ПОГРАНИЧНА полиција Србије, у сарадњи са републичком инспекцијом и ресорним министарством, у понедељак је сачекала аутобус са око педесетак кинеских туриста који је у нашу земљу ушао преко прелаза Мали Зворник - Каракај.

- На прелазу су били епидемиолози са термовизијским камерама, а пошто нико од путника није имао симптоме, наставили су путовање према предвиђеном плану. Провешће дан у Београду и потом наставити за Будимпешту - речено је "Новостима" на граници.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Кинези из ЗАРАЖЕНОГ Вухана СТИЖУ У БЕОГРАД! Биће под надзором 24 сата

Како "Новости" сазнају, у уторак по подне, два аутобуса са кинеским држављанима из покрајине Хубеи, у близини Вухана, где се појавио смртоносни корона вирус, стићи ће из правца Брчког, односно Сарајева, и прећи преко зворничког моста у Србију.

Група Кинеза, како је најављено, требало би да стигне аутобусима на редовној, туристичкој линији. Процедура са кинеским држављанима је да се, ако постоји потреба, упућују у најближи Завод за јавно здравље, а у овом делу Србије то је установа у Шапцу.

Група из Вухана, која се очекује у Србији, већ је била под надзором док је пролазила кроз Републику Хрватску. Сви путници прошли су претраге и анализе и ни код кога нису примећени симптоми опасног грипа. Њима је речено да могу неометано путовати, према својим жељама и плановима.