Заштитите се од корона вируса: Примените ове савете како би путовали без страха од заразе

NovostiOnline

27. 01. 2020. у 18:53

Заштитите се од корона вируса: Примените ове савете како би путовали без страха од заразе

Фото: Танјуг

У току лета, било би добро заштитити се, а и друге, коришћењем маске за лице. И, иако сте у авиону, не заборавите да неколико пута оперете руке
Последњих неколико недеља сви медији пишу о корона вирусу, а број оболелих од смртоносног вируса непрестано расте. СЗО саветује избегавање боравка на местима где постоје велике групе људи, попут аеродрома, али за оне који често путују то је неизводљиво и због тога треба бити опрезан и уколико до сада нисте, требало би да се придржавате пар једноставних савета у циљу превенције од вируса.


Пошто се ради о новом вирусу за који још увек није са сигурношћу потврђено како се добија, лечи или преноси, неопходно је бити опрезан, а посебно они који су се у последње две недеље нашли на великим аеродромима или уколико су били макар и у близини ризичних места попут Кине, Тајланда, Тајвана, Јапана, или Јужне Кореје.Оно што доктори пре свега препоручују јесте појачана хигијена- чешће прање руку што боље, не краће од 20 секунди. Најбоље би било користити дезинфекциона средства.


Иако још увек није званично потврђен извор коронавируса, саветује се да се избегавају сви потенцијални извори. Сматра се да је вирус прво пренет са животиње на човека, зато избегавајте и контакт са животињама у ризичним земљама.


Као и код било којих других вируса, као заштита и за овај се предлаже избегавање особа које кашљу и кијају, уколико сте то ви, заштитите друге тако што ћете ставити марамицу преко уста и одмах је бацити, а након тога дезинфикујте руку.


Како је Кина, земља са највише заражених и у којој је неколико градова у карантину, тренутно једна од најтраженијих дестинација због Лунарне Нове године, треба посебно водити рачуна на аеродромима на којима има преседања ка градовима попут Вухана.


У току лета, било би добро заштитити се, а и друге, коришћењем маске за лице. И, иако сте у авиону, не заборавите да неколико пута оперете руке.


Оно што би требало посебно примењивати када има опасности од смртоносног вируса јесте дезинфекција седишта, наслона, сточића, сигуносног појаса и свега што ћете додиривати у току лета.


Како бисте избегли евентуални котакт са зараженом особом, треба бирати седиште до прозора и тако имати контакт са мањим бројем људи него када бисте седели до пролаза где бисте дошли у контакт са великим бројем путника, али и особља.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације