Путеви Србије донели су одлуку да Нишлије на свим бочним наплатним рампама у зони тог града плаћају 40 динара, како се не би дешвале ситуације да они који иду у хотел Наис морају да плате 1.860 динара, јер изађу и после се врате на исту рампу.

Дробњак је рекао да ће се то пратити камерама како не би било злоупотреба у смислу кршења затвореног система наплате путарине.

На питање новинара Пинка како коментарише тврдње појединих медија да Нишлије морају од Ниша до хотела Наис и назад само за 13 километара да плате 1.860 динара, колико треба и за релацију Београд - Ниш - Београд, Дробањк каже да су Путеви Србије у петак донели одлуку која ће спречити ту ситуацију - да систем препозна неког возача да нарушава затворени систем наплате путарине, јер је прошао и вратио се на исту рампу.

"Када возач изађе на аутопут и када се врати на исто место где је ушао на аутопут плаћа 1.860 динара. У петак смо донели одлуку да се све те бочне наплатне рампе у Нишу плаћају 40 динара и сви који учествују у саобраћају који хцохе да оду у Наис на пиће и ручак, није битно где изађу ако се врате на исто место односно исти излаз са аутопута - плаћаће 40 динара, а пратићемо камерама оне који оду даље од Наиса, па кажу да су били у Наису пошто имамо систем који то може да прати", објаснио је Дробњак.

Истиче да на тај начин неће бити никаквих превара и да више нико неће моћи да се жали.

"Тако да нико неће плаћати 1.860 динара ако уђе у Матејевац и оде до Наиса и врати се у Матејевац односно ако оде у Малчу па дође до Наиса и врати се исто на Малчу", рекао је Дробањк.

Истиче да је тако све разјашњено, као и да ће све бити проверено.

Дробњак је, такође, казао да Путеви Србије из еколошких разлога размишљају и да ће видети са ресорним министарством и владом о томе да се уведу попусти на аутопутевима за камионе са евро 6 мотором.