До пре годину дана постојао је картел кабловских телевизија, на челу са СББ-ом, а сада када је Телеком Србија у експанзији и када хоћемо да обновимо домаће оператере, то је некима веома засметало, поручио је вечерас, Владимир Лучић, координатор за интернет и мултимедију „Телеком Србија групе“.

Лучић је поновио да је Телекомов оператер Супернова понудио фер услове свима на тржишту, али да је то некима веома засметало.

- Наша идеја је била да продужимо постојећу покривеност и канале, за друге кабловске оператере који смо аквизирали. Нажалост, дошло је до искључења канала Спорт Клуба и Н1, иако смо све канале тражили. Кабловски оператер из Луксембурга, који је заступник ових канала, чак је претио кривичном пријавом ако их будемо емитовали - наводи Лучић, који додаје да ће се Телеком обратити Комисији за заштиту конкуренције, али и Европском комисији и да ће заштитити кориснике.

- Очекујемо од стране надлежних привремену меру заштите канала, јер смо прихватили комерцијалну понуду, а нама се искључују канали - објашњава Лучић и додаје да је Телеком добио понуду, односно уговор коју законски није могуће прихватити, јер су навели да на неким подручјима могу да се користе канали, а негде не.

Фото принскрин пинк.рс

Лучић је пред камерама показао уговор где ја јасно упућена претња од стране медија да искључе све канале Спорт клуба, затим Н1 телевизију, Синеманију, Гранд и још неколико канала.

Додаје да Телеком сигурно неће одустати од поменутих канала и да ће заштитити своје кориснике.
(Курир.рс)