- Батаљон Војне полиције специјалне намене “Кобре” је свакако у самом врху наше Војске, али и не само наше војске. Припадници батаљона су опремљени свим најсавременијим што војна индустрија може да понуди. Посебно сам поносан што су сва њихова заштитна опрема и њихове униформе произведене од домаће памети, од домаћег знања. Реч је о људима који се бирају по посебном принципу, посебном критеријуму. Они су максимално посвећени свом послу, максимално посвећени својој земљи и свом позиву, посвећени својој Војсци - нагласио је министар одбране Александар Вулин, који је у пратњи заменика начелника Генералштаба Војске Србије генерал-мајора Петра Цветковића, данас присуствовао представљању нове заштитне балистичке опреме припадника Батаљона војне полиције специјалне намене „Кобре“, саопштено је из Министарства одбране.

Прочитајте још: Вулин: Војска Србије је спремна да и у тешким временским условима одговори на свако наређење

Министар Вулин је истакао да Министарство одбране чини све да припадници “Кобри” буду опремљени у складу са највишим светским критеријумима, да се не стиде ни једне друге сличне јединице на свету, да се унапреди и њихов материјални положај, као и да се процес унапређења њихових техничких потреба приведе крају и непрекидно унапређује.

- Ови људи воле свој посао, воле своју Војску и зато су ту да чувају Србију и да сваки пут буду у стању да одговоре на најсложеније изазове и најсложеније задатке и да сви заједно будемо поносни на њих као што су и они поносни на своју земљу – поручио је министар Вулин.

Према речима команданта Батаљона војне полиције специјалне намене „Кобре“ потпуковника Горана Цолића, у оквиру опремања Војске Србије новим наоружањем и опремом, у протеклом периоду и Батаљон “Кобри” опремљен је заштитном балистичком опремом.

- Министар одбране је имао прилику да се током данашњег обиласка увери у функционалност и квалитет добијене опреме. Иначе, та опрема је домаће производње, и обезбеђује врхунску заштиту наших припадника. У свету, јединице сличне намене, користе исту опрему – нагласио је потпуковник Цолић додајући да су припадници јединице задовољни квалитетом опреме.

Како је истакао командант “Кобри” потпуковник Цолић, министар одбране и начелник Генералштаба Војске Србије дају изузетан допринос обезбеђењу опреме и побољшању стандарда припадника јединице.

Комплет заштитне балистичке опреме обухвата заштитни балистички прслук, носач балистичких плоча, заштитну балистичку кацигу, штитнике за колена и лактове, опасач са футролама за ношење свих елемената наоружања и опреме, заштитне балистичке наочаре и рукавице.

Данашем обиласку у београдској касарни "Генерал Јован Мишковић", присуствовали су и ректор Универзитета одбране генерал-потпуковник Горан Радовановић, начелник Војне академије генерал-мајор Бојан Зрнић и начелник Управе војне полиције Генералштаба бригадни генерал Рајко Миловановић.