Министар здравља у Влади Републике Србије др Златибор Лончар састао се данас са Михајлом Јовићем и Александром Сићевићем, здравственим радницима из краљевачког дома здравља који су недавно брутално физички нападнути на својим радним местима, и др Мирјаном Крчевинац, директором ове здравствене установе.

Прочитајте још: "Прво вербално напали докторку, па насрнули на техничаре": Овако је жандарм напао медицинске раднике (ФОТО/ВИДЕО)

Том приликом, министар Лончар исказао је пуну подршку здравственим радницима истакавши да су напади на медицинаре недопустиви и да их држава неће толерисати.

- Здравствени радници свакога дана максимално посвећено и одговорно обављају најважнији посао- брину о здрављу наше деце, наших најмилијих, при томе почесто запостављајући и своје сопствене породице. Стога је сваки вид напада на њих крајње нехуман и апсолутно недопустив чин. Испратићемо овај случај до краја, и апелујемо на надлежне органе да починиоца адекватно казне. Такође, инсистираћемо , као Министарство, да се казне за оваква дела максимално пооштре, јер не желимо да се овакве ствари икада понове - истакао је Лончар.