Амерички амбасадор Ентони Годфри је први пут посетио југ Србије и истакао да му је драго што је први пут овде и да разуме са каквим се изазовима овај крај суочава.

Годфри се у Врању захвалио на топлом дочеку и разговорима са градским руководством, нагласивши је његов циљ да разговара са свима у Србији и то кроз дијалог.

- Некада тај дијалог иде преко друштвених медија и то зна да буде забавно, али ништа не може да замени разговор и лична посета. У Врању има много потенцијала за сарадњу и радујем се могућности да град упознам још боље – казао је амбасадор Ентони Годфри.

Градоначелник Слободан Миленковић је након састанка рекао да је америчког амбасадора упознао са историјом града, његовом културно-историјском наслеђу, као и потенцијалима и свему што се чини на унапређењу пословног амбијента.

Прочитајте још - Амерички амбасадор се крсти са три прста: Снимљен у цркви Ружици, бура на интернету (ВИДЕО)

На питање новинара да прокоментарише писмо о намерама отварања авио-линије између Врања и Приштине, Годфри је навео речи америчког председника Доналда Трампа да је то "добитак за све".

- За мене је тешко да разумем да два суседна града функционишу без директне авио-линије. Мислим да ћемо успети да напарвимо неки подстицај и јако сам захвалан иницијативи и напорима специјалног изасланика амбасадора Гренела - рекао је Годфри.

Поред Врања, амбасадор Годфри је посетио и Прешево и Бујановац, где је разговарао с представницима локалних самоуправа.За среду је заказана његова посета Лесковцу где ће уручити и донацију у информатичкој опреми „Дому ученика средњих школа“ у овом граду.

Како је најављено очекује се да амбасадор Годфри посети и Војну базу „ЈУГ“ Копнене војске Србије код Бујановца, као и да разговара са представницима владиног Координационот тела за југ Србије и Националног савета Албанаца (НСА).