Србија нас мотивише на опстанак: Амбициозни планови напретка Косовске Митровице

Д. ЗЕЧЕВИЋ

понедељак, 20. 01. 2020. у 11:00

Србија нас мотивише на опстанак: Амбициозни планови напретка Косовске Митровице

Косовска Митровица мења лице

Александар Спирић, председник Привременог органа општине Косовска Митровица за "Новости" о плановима за 2020: Влада Србије помаже изградњу пројеката вредих око 360 милиона динара. Гради се стадион

ИЗГРАДЊА стадиона у вредности од 158 милиона динара, саобраћајнице и моста, који ће бити централна веза између Приштине и Рашке од 164 милиона, градња централног обданишта од 18 милиона динара, адаптација простора око новоизграђених стамбених зграда, за које је издвојено 13 милиона динара, два резервоара који ће омогућити бољу водоснабдевеност, доградња зграде Економске школе у вредности од 11 милиона динара...само су неки од пројеката које ћемо уз помоћ Владе Републике Србије реализовати у 2020 години.

Овим речима Александар Спирић, председник Привременог органа Општине Косовска Митровица у разговору за "Новости" појашњава кључне пројекте који су како наглашава суштински у мотивацији Срба из овог града али и севера Космета за опстанком на овом подручју. Велики подстрек у томе, како наглашава, јесте и изградња 120 станова, који су крајем протекле 2019. године додељени младим брачним паровима и социјално угроженим породицама.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Митрополит Порфирије УПОЗОРАВА шта ће се десити ако попустимо у борби за светиње: Подгорица се понаша као Приштина, само им је једна ствар важна

- Поносимо се тиме што је све већи број младих људи који су одлучни да остану у нашем граду, а у том погледу можемо се похвалити и изградњом обданишта за стотину малишана у насељу Бошњачка махала, које је такође саграђено у протеклој години - додаје председник Спирић.

Он наглашава да је економско оснаживање породица такође приоритетно за Привремени орган који је у току протекле године донирао средства за адаптацију и оснаживање седамнаест домаћинастава, док је тренутно у плану обезбеђивање средстава за економско јачање пет породица у смислу оснивања приватног бизниса. Све то према речима председника Привременог органа, Александра Спирића, има за циљ стварање бољих услова за живот и опстанак Срба у Косовској Митровици која се, како истиче, сваке године све више развија и прераста у савремени град са свим неопходним инфраструктурним и другим објектима и установама.

Александар Спирић

МАНИФЕСТАЦИЈЕ ВАЖНА СПОНА

- Оно што треба да нас храбри и јача на овим просторима јесте чврста веза са нашом Владом Србије и државним институцијама односно њихово јачање на овим просторима. Зато осим бројних реализованих, али и пројеката који су у плану, ту спону између нас и Београда свакако чине многобројне културно-забавне манфестације које се одржавају не само у Косовској Митровици већ широм Космета - истиче Спирић.


Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)