ПЉЕВЉА - Патријарх Српске православне цркве Иринеј присуствоваће Светосавској академији која ће се одржати 26. јануара у најсевернијем црногорском граду, након протестне литије улицама овог града, тврде председници Општинског одбора Нове српске демократије и Демократске народне партије, Милан Лекић и Владисалав Бојовић.


- Васколики српски и православни род поздравља долазак патријарха српског господина Иринеја у Пљевља на Савиндан, 27. јануара. Нама Пљевљацима биће посебна част и јединствена прилика да дочекамо нашег Патријарха, посебно у овом тренутку када нам је његов благослов и подршка најпотребнија и када она има највиши значај и вредност. Уверени смо да ће православни народ из свих градова Црне Горе доћи у Пљевља на Савиндан да поздрави и прими благослов нашег патријарха - саопштио је Владислав Бојовић.


Председник Општинског одбора НОВЕ, Милан Лекић, такође је саопштио да патријарх Српски Иринеј није могао урадити већу ствар за народ него што је одлучио да дође за Светог Саву у Пљевља!


- Пљевља ће у молби и високом поштовању дочекати наследника светог Саве и Патријарха Варнаве, највеће личности коју је наша општина подарила васколиком српству-навео је Лекић у саопштењу.


Прочитајте још: Народ неће дати да зло победи добро: Патријарх српски Иринеј на молебану подршке Србима у Црној Гори и на КиМ


Подсећамо да је последњи пут патријах био у Пљевљима 2011. године на освећењу Храма Светог Герогија у пљеваљском насељу Гуке.

Тада је у Пљевљима, боравио и садашњи амбасадор Србије у Црној Гори, Владимир Божовић, тада у улози правног светника СПЦ-а.