ПОВОДОМ две године од убиства лидера Грађанске иницијативе СДП Оливера Ивановића у Косовској Митровици у четвртак јутро, 16. јануара одржан је помен у крипти Храма Светог Саве у Београду.

Помен је почео симболично у 8.15 часова, у тачно време када је Оливер убијен, а њему су присуствовали његова супруга Милена са сином, председница Владе Србије Ана Брнабић, министри Марко Ђурић, Ненад Поповић, као и бројни званичници и људи.

"И прошле године смо одржали помен у Храму Светог Саве, у време када се убиство десило. Оливер је волео да одлази у Храм са сином Богданом. То је био ритуал када смо заједно боравили у Београду. Тако да ћу и ове године то да урадим са Богданом", рекла је Милена Ивановић пре пар дана за Косово Онлајн.

Како је најавила помен у Храму ће постати традиција. "Да се сваке године 16. јануара сви окупимо у то време у Храму, подсетимо се на Оливера и на то да не смемо никад да га заборавимо", рекла је Милена.


Лидер Грађанске иницијативе "Слобода, демократија, правда" Оливер Ивановић убијен је 16. јануара испред седишта ГИ у Косовској Митровици. Погођен са шест метака из пиштоља "дуга деветка", показали су тада налази обдукције.

Фото П.Митић

На оптужници косовског тужилаштва се налазе имена шесторо Срба, али ниједан од њих није оптужен као налогодавац, нити као извршилац убиства, већ им се на терет ставља помагање у убиству или прикривање трагова.Фото П.Митић
Фото П.Митић
Фото П.Митић
фото Д.Матовић