Палма: Јагодина да буде први град у Србији који ће користити вештачку интелигенцију (ФОТО)

Novosti Online / В.Н.

среда, 15. 01. 2020. у 20:43

Палма: Јагодина да буде први град у Србији који ће користити вештачку интелигенцију (ФОТО)
Председник Јединствене Србије и председник скупштине града Јагодина Драган Марковић Палма данас је угостио политичко - привредну делегацију из Турске коју предводи народни посланик и привредник Хусеин Шахин
Драган Марковић Палма данас је у Скупштини града Јагодине примио привредно - политичку делегацију из Турске коју предводи народни посланик и привредник Хусеин Шахин. Делегацију чине и власници највеће турске ИТ компаније Т БИЛИСИМ ГРОУП Фета Чан и Толга Динчер. Компанија се бави многим пољима ИТ сектора од развоја и коришћења вештачке интелигенције, преко пројектовања паметних градова, до сајбер безбедности и е управе.


Марковић је рекао, након презентације компаније која жели да инвестира и ради у Србији, да жели да компанија направи пројекат којим би Јагодина била прототип и први град у Србији који ће користити вештачку интелигенцију и предности које она са собом носи. У ту сврху Јагодина ће поклонити земљиште на коме ће ова компанија направити свој ИТ центар и одатле дистрибуирати своје производе и знање широм Србије и Европе.


Марковић је нагласио да су односи између Србије и Турске одлични захваљујући добрим односима председника Ердогана, председника Вучића и министра Дачића и да те одличне политичке односе треба искористити да се значајно повећа и привредна сарадња две државе.


Прочитајте још: Драган Марковић Палма: Јагодински туристи пуне буџет Kатеринија (ФОТО)


Народни посланик у турском Парламенту, Хусеин Шахин изјавио је да се захваљује Палми на гостопримству и одличном разумевању тога у ком правцу треба развијати привредну сарадњу. ИТ сектор је сектор привреде који се највише развија и највише ће се развијати у будућности.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације