Градска управа Прокупља у сарадњи са Националном службом за запошљавање уручила је уговоре о обављању стручне праксе за двадесет двоје младих људи са подручја Топличког округа.


Уговоре је крајем претходне седмице уручио градоначелник Прокупља, Александар Симоновић, који је изразио велико задовољство што се из године у годину, све више младих људи пријављује за овај програм.


- Због великог интересовања младих за обављање стручне праксе, ове године издвојили смо из буџета знатно више средстава за ту намену. Долазак у колектив и практичан рад је прилика да теоријско знања које сте стекли током школовања, употпуните практичним знањем, али и да га покажете, постанете видљиви за послодавца. Нашем граду потребни су млади, способни људи који ће у његов развој уложити своје знање и рад- изјавио је градоначелник Симоновић. Полазницима програма, обратио се и начелник Топличког управног округа, Милан Аранђеловић, који је изразио задовољство што је доста младих, који се по завршетку студија враћају у свој град, са жељом да у њему нађу посао.Прочитајте још: Запошљавање - највећи изазов младих


- Желим да истакнем да никада није било веће интересовање за програм стручне праксе, за који је ове године издвојено нешто мање од пет милиона динара. Захваљујем се послодавцима и Националној служби за запошљавање у Прокупљу, али и свим младим људима који ће у нашим установама обављати стручну праксу, а то радно искуство ће им помоћи да одлуче којим путем треба да наставе - рекао је начелник Топличког округа Милан Аранђеловић.