Погледајте: Андрија Мандић и Данило Лековић у војним униформама (ФОТО)

Novosti Online

недеља, 12. 01. 2020. у 12:13

Погледајте: Андрија Мандић и Данило Лековић у војним униформама (ФОТО)

Фото: МОД

Бивши припадници Војске Југославије Андрија Мандић и Данило Лековић добили су данас од министра одбране Александра Вулина Војне спомен-медаље за допринос систему одбране Републике Србије
Бивши припадници Војске Југославије Андрија Мандић, командир Лаке самоходне артиљеријске батерије из састава 5. моторизоване бригаде Војске Југославије и Данило Лековић, командир 1. вода у Лакој самоходној артиљеријској батерији из састава 5. моторизоване бригаде Војске Југославије, добили су данас од министра одбране Александра Вулина Војне спомен-медаље за допринос систему одбране Републике Србије на свечаности у Великој ратној сали старог Генералштаба.


Како је истакао Андрија Мандић, веома је срећан што је са својим пријатељем Данилом Лековићем, у прилици да добије тако висока одличја, али и што види да Војска Србије и министар одбране Републике Србије Александар Вулин и држава Србија, као наследница Савезне Републике Југославије памти све оно велико што је било из времена НАТО агресије на СРЈ.


- Ово је велико признање за батерију којом сам командовао, велико признање за све резервисте у Црној Гори, а било их је огроман број 1999. године, који знају и који се поносе што су се одазвали на позив отаџбине и што су бранили своју отаџбину онако како су то радили наши славни преци. Двадесет година је протекло и многи су се у Црној Гори трудили, исти они који су позивали на дезертерство 1999. године, који су радили за НАТО савез 1999. године, да људи треба да се стиде тога што су припадали Војсци Југославије – истакао је Мандић.Прочитајте још: Министар Вулин: Сви који су бранили Савезну Републику Југославију 1999. године заслужују подједнаку пажњу и поштовање (ФОТО)


- Сви припадници Војске Југославије у Црној Гори који су учествовали у одбрани отаџбине 1999. године, данас су, као и претходног пута када су ту биле породице погинулих бораца из Црне Горе, добили снажно признање, снажну подршку и охрабрење да чувају и негују успомене на велика дела која су остварили наши пријатељи који су погинули, као и ми који смо остали живи, али смо поносни и срећни да смо били део једне велике историјске приче која ће бити златним словима уписана у историји српског народа – поручио је Андрија Мандић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)

goksi

13.01.2020. 18:58

A sta ce da dobiju oni borci koji sede u šatorima u centru BG već nekoliko meseci. Svi se prave da ih ne vide....