СВА слободна радна места у државним службама од 1. јануара су доступна у електронској бази података која се води на интернет презентацији Службе за управљање кадровима Владе Србије. Уредбу о интерном тржишту рада, која регулише ову област и предвиђа могућност да државни службеници и запослени у локалној самоуправи добијају премештај на друго радно место у истом или другом државном органу усвојила је Влада. На истом месту ће се наћи и листа о нераспоређеним државним службеницима.

Сада ће, на пример, и радници у општинама или органима покрајине моћи равноправно да конкуришу за слободна места у министарствима, Влади и другим републичким органима.

- Циљ је да се олакша попуњавање слободних радних места, док ће државним службеницима помоћи да нађу оне послове који више одговарају њиховом жељеном каријерном развоју, под условом да имају компетенције за њихово обављање - сматра Ивана Савићевић, помоћница министра државне управе и локалне самоуправе.

Државни органи ће преко интерног тржишта рада имати доступне податке о свим кадровима и њиховим компетенцијама, а службеници ће имати списак свих слободних радних места.

Прочитајте још - Јавни сектор може да уштеди 123 милиона евра

- Служба за управљање кадровима направила је електронску базу података. Апликација садржи податке о слободним радним местима, о запосленима који желе привремени или трајни премештај, о нераспоређеним државним службеницима. Државни службеници евидентирани су шифрама, чиме се обезбеђују приватност и поверљивост личних података - каже Данило Рончевић, директор Службе за управљање кадровима.

Савићевићева објашњава да државни службеници не треба да имају страх да ће због пријаве на ово тржиште рада трпети неке последице од стране својих руководилаца, јер се из пријаве неће видети име и презиме, већ само подаци о претходном радном искуству и компетенцијама.

- Интерно тржиште рада постојало је и раније, али само у органима државне управе и није било у потпуности коришћено - каже Савићевићева.

Ова мера смањује и трошкове конкурсних поступака у државним органима, јер ће се сва радна места оглашавати на интерном тржишту рада.

СВАКО ИМА СВОЈ ПРОФИЛ

ЕЛЕКТРОНСКА база података биће доступна на интернет страници Службе за управљање људским ресурсима. Корисници ће моћи да се региструју и управљају својим профилом. У току 2021. године ова база података постаће део новог информационог система за управљање људским ресурсима.