Радост и осмеси смењивали су се данас на лицима малишана у дому Вуковића, Ане и Далибора у Косовској Митровици јер ће предстојеће празнике провести са обиљем слаткиша који су им уочи Нове Године донели председник Привременог органа општине Косовска Митровица Александар Спирић и начелник Косовско-митровачког управног округа Славко Симић. У породици Вуковић деветоро малишана, седам девојчица и два дечака, од којих је најстарији шеснаестогодиши Милан анајмлађадеветомесечна Ксенија одрастају у здравој и веселој атмосфери..


- Лепота и радост која се налазе у овом дому је пример да треба да се бавимо правим вредностима где се кроз осмехе показују и љубав и топлина али и да требамо да помажемо једни другима- рекао је председник Спирић и истакао да је Привремени орган Општине Косовска Митровица обезбедио и новчану надокнаду за ову породицу у виду стипендије за школарце за 2020. годину у износу од 30.000 динара месечно. Иначелник Косовско-митровачког округа Славко Симић уз поклоне малишаима казао је да породица Вуковић има своју будућност као и да су они највећа вредност Косовске Митровице.


- Вуковићису породица која има своју будућност и са њима ту будућност има и наша држава Србија. Они су понос и наше највеће богатство које има Косовска Митровица и наравно пример свима нама који живимо у овим тешким временима и тешким околностима, како се ствара јака, снажна и здрава породица. Ово су фини и добри малишани који имају свој пут и иду напред и наравно сви заједно треба да будемо уз њих и покажемо колико нам је стало до сваког детета, сваког домаћинства и колико нам је стало до њихове будућности-рекао је Симић и додао да ће држава Србија као и сам председник Александар Вучић и директор Канцеларије за Косово и Метохију наставити да у 2020. години да помаже домаћинства на простору Косова и Метохије.