Божићни хуманитарни конвој Француске организације „Солидарност за Косово“ вредности око 62 000 евра упркос забрани уласка на Косово њеном оснивачу, Арноу Гујону, десетог септембра прошле године, осморо француских волонтера стигло је на Косово и Меотхију без икаквих проблема.


Исторемено, дистрибуција пакетића за децу, школског прибора и нове гардеробе почела је јуче у метохијским селима Бање, Црколез и Суво грло а наставиће се нарендих дана.


-Поред материјане помоћи , наши волонтери ће у сваком дому пружити сву љубав и солидарност које осећају према житељима енклава. Та морална подршкаје изуетно значајна поготову у овим празничним данима када се усамљени људи осећају још усамљенијим и заборављени још заборављенијим. Иако физички нисам присутан, моје срце и мисли су са њима - наводи у саопштењу за јавност Арно Гујон напомињући да су француски волонтери узели одморе у својим фирмама како би дошли на КиМ и са својим домаћинима из Грачанице обилазе српске средине на Космету.



Прочитајте још: БОЖИЋНИ КОНВОЈ СТИГАО НА КИМ: Дарови Србима огрејали срца


И док наглашава да хуманитарне активности ове организације неће јењавати Арно Гујон, оснивач „Солидарности за Косово“, истиче да је ово 48 конвој који је од 2004. године стигао на Косово као помоћ пријатеља из Француске.