Неколико стотина људи окупило се око 18 часова испред зграде амбасаде Црне Горе у Кнез Михаиловој улици како би изразили незадовољство због изгласаног закона о вероисповести у Црној Гори.


Окупљени су скандирали "Мило шиптаре не дамо ти светиње", а потом је уследило и углас скандирање "Црна Гора и Србија то је једна фамилија".


Уцесницима протеста обратио се и Борис Малагурски рекавши да "нећемо продати веру за вечеру и да у ДПС не постоји ништа што је демократско. Не дамо им да приватизују цркве, светиње и Његоша".


"Права Црна Гора је симбол српског херојства. Зато вечерас упућујемо подршку нашим сународницима у ЦГ - живела Црна Гора и живела Србија", скандирао је Малагурски.


Прочитано је и писмо подршке студената Факултета политичких наука из Бања Луке.


Како је раније најављено, студентски клуб београдског Правног факултета заказао је протест испред амбасаде Црне Горе у Београду, наводећи да се ради о моралној и правној, као и о њиховој патриотској дужности.


Прочитајте још: Посланици Демократског фронта после ноћи проведене у притвору: Остали смо доследни прецима, идемо даље


„Изазвани тешким положајем српског народа и Српске православне цркве у Црној Гори, изгласавањем такозваног Закона о слободи вероисповести, као и хапшењем српских посланика у црногорској Скупштини, осећамо се дужним да нашој браћи пружимо подршку мирним протестним окупљањем испред црногорске амбасаде у петак 27. децембра у 18 часова“, писало је у саопштењу које је подељено на друштвеним мрежама.