Мило, шиптаре, не дамо ти светиње: Протест неколико стотина људи испред амбасаде Црне Горе у Београду (ФОТО/ВИДЕО)

Новости Онлине/ С. В.

петак, 27. 12. 2019. у 12:20

Мило, шиптаре, не дамо ти светиње: Протест неколико стотина људи испред амбасаде Црне Горе у Београду (ФОТО/ВИДЕО)

Фото С. Видачковић

Уцесницима протеста обратио се и Борис Малагурски

Неколико стотина људи окупило се око 18 часова испред зграде амбасаде Црне Горе у Кнез Михаиловој улици како би изразили незадовољство због изгласаног закона о вероисповести у Црној Гори.


Окупљени су скандирали "Мило шиптаре не дамо ти светиње", а потом је уследило и углас скандирање "Црна Гора и Србија то је једна фамилија".


Уцесницима протеста обратио се и Борис Малагурски рекавши да "нећемо продати веру за вечеру и да у ДПС не постоји ништа што је демократско. Не дамо им да приватизују цркве, светиње и Његоша".


"Права Црна Гора је симбол српског херојства. Зато вечерас упућујемо подршку нашим сународницима у ЦГ - живела Црна Гора и живела Србија", скандирао је Малагурски.


Прочитано је и писмо подршке студената Факултета политичких наука из Бања Луке.


Како је раније најављено, студентски клуб београдског Правног факултета заказао је протест испред амбасаде Црне Горе у Београду, наводећи да се ради о моралној и правној, као и о њиховој патриотској дужности.


Прочитајте још: Посланици Демократског фронта после ноћи проведене у притвору: Остали смо доследни прецима, идемо даље


„Изазвани тешким положајем српског народа и Српске православне цркве у Црној Гори, изгласавањем такозваног Закона о слободи вероисповести, као и хапшењем српских посланика у црногорској Скупштини, осећамо се дужним да нашој браћи пружимо подршку мирним протестним окупљањем испред црногорске амбасаде у петак 27. децембра у 18 часова“, писало је у саопштењу које је подељено на друштвеним мрежама.Коментари (20)

отац Макарије

27.12.2019. 18:37

Не бих рекао да је пар стотина. Има више.

Gordana

27.12.2019. 19:36

Dobro je da je bar neko digao glas u Srbiji. Sve ovo je velika tragedija za sve. Ali stanovnici Crne Gore moraju da se izbore sa rukovodstvom svoje drzave. Ako ne, onda ne mogu imati isti tretman u Srbiji kao sto su do sada imali.

Desimir

27.12.2019. 19:38

SRB i CG suverene dve drzave srpsko rukovodstvo mora oprezno da se ponaša.udica je bacena da se upecamo na provokacije zato presednik oprezno daje izjave narod srpski u regionu mora organizovano blokiratimasovno CG

zaliv.net

27.12.2019. 19:40

A vlast u Srbiji cuti umesto da (recimo) protera tog milogorskog ambasadora i komplet sve iz ambasade i isprati ih do granice i da se ne varcaju bar 1god. Sve politicare uz Mila da proglase nepozeljnima u Srbiji i vracati nazad....TAKO SE TO RADI A NE ovako da se cuti i saginje glava. SRAMOTA

iz glave

27.12.2019. 19:40

par miliona Srba treba da je na ulicama širom Helma ...pa reciprocitet u svemu, pa bojkot "bratskih" proizvoda i usluga, pa da vidiš kako padaju priznanja, nestaje satanizacija, priznaju se zločini

Lena

27.12.2019. 19:46

Nasi mladi mi ulivaju nadu da ova zemlja nece biti jos jedna zapadna kolonija i banana drzava bez identiteta. Neka Sv. Vasiloje zastiti srpski rod.

Драганче

27.12.2019. 20:01

На овом ће се завршити! Власт у Србији ћути! Пар благих саопштења и појо вук магарца! А српски народ наставњају да малтретирају где год стигну, а посебно у суседним “демократским” државама!!!

Dragisa Jocic

27.12.2019. 20:16

Nije Milo siptar,kako ga u na protestima nazivaju,vec je diktator u modernoj Evropi,a to se jasno vidi, prebijanjem onih koji ne priznaju njegove diktatorske programe.

Teodul

27.12.2019. 21:04

Draga braćo, hvala na podrsci. Od vase vlasti je nismo ocekivali, jer je ista kao nasa. Dzabe salju policiju na nas i nase divne vladike, jer na ovaj nacin ne napadaju samo nas, nego i sve svetinje, a znamo da Boga nije niko pobijedio.Sila Boga ne moli, a ne znaju da Bog silu ne voli. Dace Bog da sve dodje na svoje mjesto.

Драган КНН

27.12.2019. 21:04

Има начина да се милу стане на реп . Зауставити изградњу аутопута за Бољаре , прекинути транспорт преко луке Бар (алтернатива Солун) , Туризам ја већ бојкотујем јер не идем тамо иако су ми сви трошкови само путни јер кумови покривају све , прогласити Марковића непожељним у Србији , .....

Olja

28.12.2019. 22:33

@007 - Idemo mi Srbi na more kod njih, ali ne zato što nam je Milo drag već zato sto je to naša Crna Gora, u kojoj smo kod svoje kuće.

vladimir

27.12.2019. 23:30

Da li je tu Bećković .... ? Ne interesuju me njegove "izjave", hoću da je TU!