МЛАЂАН Радивојевић (38) из Алексинца, познат као прва отета беба која тражи биолошке родитеље, и Радиша Павловић, члан Владине комисије за нестале бебе и председник Удружења "За истину и правду о бебама", поднели су у уторак кривичну пријаву Основном јавном тужилаштву у Крушевцу. Пријавом су обухваћена Н. Н. лица запослена у Општој болници у овом граду између јануара и јула 1981. године, запослени у Секретаријату за опште и заједничке послове, матичар и запослени у алексиначком Центру за социјални рад.

Млађана су усвојили 1981. године Верица и Мирослав Радивојевић из Доњег Адровца. После женидбе и пошто је постао, отац он је осетио потребу да открије своје биолошко порекло. Све што је сазнао навело га је да посумња да је украден као беба.

Радивојевић и Павловић терете Н. Н. лекаре, бабице, медицинске сестре и немедицинско особље да су "отели бебу мушког пола, у болници у Крушевцу, сачинили фалсификована документа о новом рођењу и направили фиктивни упис порођаја на дан 3. март 1981. у порођајном протоколу непостојеће особе Снежане Стојановић, и сачинили више фалсификованих докумената на основу којих је ивршен упис у књигу рођених".

Прочитајте још - "Правда није задовољена, тај новац не може да ми врати моје дете": Пре 37 година мистериозно је остала без бебе, сада држава мора да јој исплати 10.000 евра

У првој пријави рођења, 3. марта, наводи се име мајке Снежане Стојановић, девојачко Милојевић, из Прћиловице, и оца Синише, из Доњег Адровца. Матичару је затим предат оверен документ са гинеколошко- -акушерског одељења 2. јула, којим се обавештава да поништи први упис јер је претходна пријава сачињена са нетачним подацима, па се потпуно брише име оца.

Запослене у Секретаријату за опште и заједничке послове и крушевачког матичара терете јер су уписали у матичне књиге рођење по пријави са нетачним подацима и у погрешан дан. Запослене у Центру за социјални рад Алексинац терете да су саучествовали и прикривали отмицу бебе.

ИЗМИШЉЕНА МАЈКА

У МАТИЧНОЈ служби Житковац Млађан је сазнао да његова наводна биолошка мајка под именом Снежана Стојановић (Милојевић), из Прћиловице - не постоји. О томе му је издато и уверење.