"ПУКНИ, зоро" и "Ово је Србија" песме су које су заједно певали прошле недеље у Прагу чешки парламантарци и наши људи који живе и раде у граду на Влтави. У прелепом здању тамошњег парламента у улици Сневи 4 поред Влтаве, одржано је Друго вече српско-чешког пријатељства које је осмислио "наш Чех", посланик Јарослав Фолдина и његов саветник за Балкан Милутин Илић.

Из Београда је допутовао и Никола Селаковић, специјални изасланик нашег председника, а са чешке стране госта су дочекали премијер Андреј Бабиш и Радек Вондрачек, први човек парламента.

- Драги пријатељи, Вече српско-чешког пријатељства од следећег године правићемо и у нашој скупштини - рекао је поздрављајући пријатеље Никола Селаковић. Он је пренео најискреније поздраве председника Вучића, додајући да се чешки привредници и представници чешке политике сматрају у Београду за најдраже госте.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:
Хоће ли и у Србији пензију добити и они који је нису зарадили

Премијер Бабиш и председник парламента Вондрачек узвратили су комплименте и уз музику и српске специјалитете и вина почело је дружење пријатеља.


Добродошлица: Радек Вондрачек, председник Скупштине Чешке

- Пресрећан сам јер смо успели да направимо још један мост између два братска народа. Овде на свечаности су гости из свих чешких странака и свих политичких оријентација, што је заиста реткост и сведочи да чешки народ и његови представници воле и разумеју "српске муке" - рекао нам је после свега посланик Јарослав Фолдина, нашаливши се на крају да за све што је те ноћи било добро заслуге има он, а ако неко нађе неку ману, упућује га на свог саветника Милутина Илића.


Јарослав Фолдина

РАДОСТ

ДА БУДЕ весело, баш по српски, побринуо се наш КУД из Прага "Радост", који се после свог играчког наступа потом приказао и као певачко друштво. Свечаност су увеличале и Њена екселенција амбасодор Србије у Чешкој Вера Маврић, а испред БиХ на свечаност је дошла отправница послова Рајка Барибака.


Никола Селаковић, Андреј Бабиш и Милутин Илић