ДОПИСНИК "Вечерњих новости" из Париза Горан Чворовић добитник је Специјалне награде Удружења новинара Србије за ексклузивни интервју са нобеловцем Петером Хандкеом. Нашем колеги награду је у прес центру овог удружења уручио Владимир Радомировић, председник УНС.

Чворовић је, како је речено у образлозењу, "у светским оквирима" био први новинар који је добио ексклузивни интервју са Петером Хандкеом, након што је објављено да је овогодишњи добитник Нобелове награде. Био је и једини који га је пратио из часа у час током доделе признања и једини који је пренео утиске нобеловца после доделе. Иако је овај интервју за читаоце "Новости" био очекиван, Чворовић је овим изненадио светску јавност.

- Хвала вам на награди, учинили сте ми велику част - рекао је Чворовић. - Закачио сам се за Хандкеа радећи свој посао. И пошто су његови говори кратки, нема разлога да и мој буде дуг. Ову награду сматрам и признањем за моју редакцију "Новости".


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:
Хандке за Новости открио истину о пасошу СРЈ и држављанству

Удружење новинара Србије доделило је у суботу новинарске награде за 2019. годину. Међу лауреатима су фотографкиња Горанка Матић, главни и одговорни уредник Другог програма Радио-телевизије Војводине Атила Мартон, уредник економске рубрике листа "Данас" Александар Милошевић, новинар недељника НИН Вук З. Цвијић, новинар РТС-а Далибор Жарић, колумниста портала "Јужне вести" и "Гласа југа" Драгослав Петковић, екипа "Спутњика", новинар ТВ Н1 Адам Сантовац.

Специјална награда за публицистику припала је Слободану Гиши Богуновићу.