Школи за ученике оштећеног вида "Вељко Рамадановић" у Земуну моћи ће да користи аутомобил "фолксваген транспортер", који је је уступила „Порше групација“ у Србији.

Под слоганом "Мобилност будућности", друштвено-одговорне компаније које се баве продајом возила, за циљ имају да допринесу лакшој, бољој и сигурнијој мобилности деце којој је то заиста потребно.

- Жеља нам је била да помогнемо онима којима је то потребно и учинимо нешто лепо за друге. Пошто смо ми група која људима пружа мобилност, желели смо да ученицима школе "Вељко Рамадановић" ,омогућимо управо то. Већу мобилност. Верујемо да ће ово возило ученицима олакшати свакодневне активности, превоз од куће до школе, одласке на практичну наставу, такмичења, излете и остале ваннаставне активности - изјавио је Дејан Павловић, директор "Порше финансијске групе" у Србији.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Опстају и у потпуној изолацији: Обележена слава манастира Девич

Школа за ученике оштећеног вида "Вељко Рамадановић" је позната институција која слепој и слабовидој деци из целе Србије пружа могућност да се развију у радно способне и самосталне особе. Рад школе заснива се на редовном наставном програму који је прилагођен деци оштећеног вида, а обухвата основно и средње образовање. Школа организује васпитни рад, смештај, исхрану и превентивну здравствену заштиту у Дому за ученике.

- Осим редовне школске наставе, подржавамо наше ученике у бројним ваннаставним активностима, те тако наши ђаци иду на такмичења у плесу, шаху, пливању и на дечије олимпијаде, а често организујемо и излете и посете музејима. Зато нам је свака помоћ у погледу мобилности добродошла и веома смо захвални што су компаније "Порше Србија и Црна Гора" и "порше лизинг" одлучиле да нашу школу обрадују овако лепим гестом - саопштила је Радмила Лабан, директорка школе за ученике оштећеног вида "Вељко Рамадановић".