За прекид рекреативне крив вирус, а не тровање: Управа хотела на Златару о невољама чачанских ђака

А. Ровчанин

16. 12. 2019. у 10:00

За прекид рекреативне крив вирус, а не тровање: Управа хотела на Златару о невољама чачанских ђака

Хотел "Панорама", објекат у којем су боравила деца из Чачка Фото А. Ровчанин

Бранко Пуцаревић, управник хотела на Златару, о прекиду рекреативне наставе. Инспекција негира да је било тровања
Узрок прошлонедељне обуставе рекреативне наставе на Златару за 80 малишана ученика чачанске Основне школе "Драгиша Мишовић" био је - стомачни вирус. То су показали налази надлежних инспекцијских служби. Значи, узрок није тровање како су поједини медији пренели. Ову информацију потврдио је Бранко Пуцаревић, управник хотела "Панорама", у којем су деца боравила.

Након свега три дана наставе у природи стомачни вирус погодио је тридесетак ученика Основне школе "Драгиша Мишовић" из Чачка, па су учитељи на препоруку лекара децу са Златара вратили кући.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Школама новац од закупа простора, а не Буџету, лоша реформа гимназија, деца имају и по 18 предмета: Директори школа о стању у образовању Према речима Пуцаревића, одмах након одласка чачанских малишана у хотел су дошли ветеринарска и санитарна инспекција, које су констатовале да је сва роба која је допремљена у кухињу била са одговарајућом декларацијом.

Надлежни из ужичког Завода за јавно здравље, по налогу ветеринарског инспектора, узорковали су све намирнице које су постојале у хотелу, а које су деца пре тога користила, и установили да је храна била здрава за употребу и да није могла бити узрок тровања. Такође, утврдили су да је хигијена и санитарна безбедност у објекту на високом нивоу.

- Оно што смо од самог старта говорили, да деца у хотелу нису могла да се отрују, потврдили су и налази инспекција. Све просторије у којима су боравили малишани из Чачка окречени су месец дана пре њиховог доласка. Набављене су нове постељине, а извршено је и дубинско прање теписона и душека, док се кухиња кречи сваких месец дана. Пред сам долазак деце чак је и вода у базену промењена и додатно загрејана - наводи Бранко Пуцаревић.

СЕМИНАРИ И СПОРТИСТИ

Хотел "Панорама" је објекат са две звездице у коме се током читаве године одржавају семинари свих врста, ту бораве често и спортисти. У периоду док су деца из Чачка боравила било је још гостију, организовано је и неколико пословних ручкова и нико није пријавио било какав проблем.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације