У ГИМНАЗИЈИ "Бора Станковић" формирана је Задужбина по жељи оставилаца Николе Ј. Динића и Олге Динић, а по тестаменту из 1934. године. Наиме, супружници су своју имовину, кућу на атрактивној локацији у центру града, оставили тада Државној реалној гимназији у Врању. По жељи оставилаца требало је оформити задужбину која ће реализовати све наведене захтеве оставилаца, од награђивања ученика за најбољи писани рад поводом Савиндана, набављања књига за дар добрим ученицима гимназије, до награда ученицима најстарије ОШ у Врању и бриге о легату.

Прочитајте још - Пре свечаног отварања завирили смо у Позориште „Бора Станковић” у Врању (ФОТО+ВИДЕО)

Након 80 година од тестамента, школа је успела да врати легат и испоштује жељу оставилаца, која за циљ има да се помажу и награђују ученици Гимназије.

Одржан је и УО Задужбине који је приступио раду у остваривању навода из тестамента. Формирана је комисија за награђивање и донет је план о даљим активностима у оквиру задужбине.

- На нама је да бринемо о легату, поштујемо жеље оставилаца и тиме доприносимо заједници - каже директорка Сузана Мишић Станковић, директорка Гимназије и управник задужбине.

Она додаје да се кренули у процедуру враћања и других легата који су остављени школи.