Највећа кинеска медијска групација посетила редакцију нашег листа: Сарадња шангајских и београдских Новости

В. Н.

09. 12. 2019. у 20:43

Највећа кинеска медијска групација посетила редакцију нашег листа: 
Сарадња шангајских и београдских Новости

Фото Ж. Кнежевић

Представници две медијске куће сложили су се да су изазови и дилеме савременог новинарства исти и у Кини и у Србији

ДЕЛЕГАЦИЈА највеће кинеске медијске групације СУМГ ("Шангај јунајтид медија груп"), коју је предводио њен потпредседник Ђи Јин, посетила је у понедељак редакцију нашег листа. Шесточлана група уредника и менаџера представила је своја издања, а посебно "Шинмин", шангајске "Вечерње новости". Колеге из Кине примио је главни и одговорни уредник "Новости" Милорад Вучелић са својим сарадницима.

Иако удаљени хиљадама километара, представници две медијске куће сложили су се да су изазови и дилеме савременог новинарства исти и у Кини и у Србији, посебно у погледу очувања штампаних издања у ери експанзије нових медија.

Прочитајте још - Новинари из Кине снимају емисију о српској пољопривреди

- Веома смо заинтересовани за сарадњу и да "Вечерње новости" буду наш партнер у Србији - нагласио је Ђи Јин. - Било би добро да "Вечерње новости" из Шангаја и из Београда успоставе ближе контакте, те да размењујемо медијске садржаје, организујемо заједничке форуме и размотримо друге видове сарадње.

Идеја о сарадњи добила је подршку домаћина, а главни и одговорни уредник представио је гостима сва издања и акције Компаније "Новости", која осим "Вечерњих новости" издаје и магазине, додељује признања "Најплеменитији подвиг", "Пјер", "Жанка Стокић", "Меша Селимовић"...

Гости из Шангаја представили су своју групацију, која има око 6.000 запослених, од којих 500 ради у дневним новинама "Шинмин" . Део групације су и два портала од којих један има 10 милиона улаза дневно, а и други готово исто толико.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације