Струковно удружење полиције „Др Рудолф Арчибалд Рајс“ огласило се поводом инцидента у суботу, када се више учесника протеста "1 од 5 милиона" пробило до улазних врата Скупштине Србије.

Њихово саопштење преносимо у целости:

Струковно удружење полиције „Др Рудолф Арчибалд Рајс“ саопштава да беспризорно блаћење припадника Министарства унутрашњих послова од стране политичара Бошка Обрадовића и то речником својственом најобичнијим уличарима већ превазилази све границе пристојности.

Прочитајте још: Хаос на улазу у Скупштину: Бошко Обрадовић покушао да уђе и викао "Разваљуј!" (ВИДЕО / ФОТО)

Обрадовић данима бестидним лажима покушава да криминализује људе, који су цео свој живот и каријере посветили борби против криминала, скривајући се под плаштом наводне политичке борбе.

С обзиром да се не либи да наше колеге, иза којих су и деценије службовања у полицијским редовима, назива мафијом и вређа на све могуће начине, нећемо се ни ми либити да га питамо – за чије интересе Бошко Обрадовићу сатанизујете полицију?

Када ћете народу признати да ово блато у којем се ваљате и лажете масно о часним полицајцима нисте смислили само да би нанели политичку штету министру полиције Небојши Стефановићу, већ да имате и друге мотиве?

Да ли криминализујете часне и поштене полицајце и да ли се обрачунавате са њима због хапшења шурака Драгана Ђиласа са два килограма кокаина и да бисте заштитили нарко-клан, који стоји иза овог шверца наркотика, или сте пак у задње време додатно појачали агресију у нападима на полицију и због хапшења Младеновчанина Младена Новаковића званог Тоцило са 77 килограма хероина? Оперативна сазнања кажу да вам је то кум.

Припадници МУП-а којима се ви упорно обраћате са ваших конференција у стилу асфалта и поручујете да ћете се за нешто изборити, вам овом приликом поручују да откако је света и века мафија је нападала полицију не би ли је застрашила и спречила да ради свој посао.

С обзиром да Вам је полиција упорно и константно на мети, тешко је не закључити за чије интересе радите Бошко Обрадовићу.