Ђорђевић одао почаст жртвама Холокауста у Израелу

Танјуг

08. 12. 2019. у 16:18

Ђорђевић одао почаст жртвама Холокауста у Израелу

Фото МРЗБС

Министар за рад, запошлавање, борачка и социјална питања Србије Зоран Ђорђевић током другог дана званичне посете Израелу обишао је меморијални центар "Јад Вашем”, где је одао пошту жртвама Холокауста
Министар за рад, запошлавање, борачка и социјална питања Србије Зоран Ђорђевић током другог дана званичне посете Израелу обишао је меморијални центар "Јад Вашем”, где је одао пошту жртвама Холокауста.

Како се наводи у саопштењу из његовог кабинета, он је положио венац на месту где сви државници, по званичном протоколу, одају почаст жртвама, поклонивши се над шатором сећања, вечите ватре, и уписао се у књигу посетилаца.

"Чуваћемо успомену на жртве из прошлости и подсећати да се оваква страдања не смеју поновити. Имајући у виду трагично страдање великог броја људи, изражавамо најдубље поштовање према жртвама, одајемо почаст невино настрадалим. Само говорећи истину о прошлости, можемо спознати садашњост. Српски и јеврејски народ су имали заједничку прошлост, то је оно што чини наша два народа данас још ближим. Нека је слава и хвала свима онима који су дали своје животе”, написао је Ђорђевић.

Он је изразио велико задовољство због посете Тел Авиву, јер је, како је рекао, имао прилику да се састане с представницима министарстава који се баве питањима социјалне заштите, рада и борачких права, и са њима размени искуства која ће несумњиво допринети неким новим идејама и још бољим резултатима.

Ђорђевић је оценио да се овом званичном посетом додатно унапређују билатерални односи две земље, додаје се у саопштењу.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације