Српски спорт уједињен против насиља на женама!

08. 12. 2019. у 15:14

Српски спорт уједињен против насиља на женама!
Више од 500 спортиста овог викенда послало је јасну поруку да је насиље над женама недопустиво

Kампањи против насиља над женама коју у оквиру “16 дана активизма” заједнички реализују Kоординационо тело за родну равнорпавност, на чијем је челу потпредседница Владе Србије проф. др Зорана Михајловић, и компанија Mozzart придружиле су се и националне лиге у фудбалу, рукомету и одбојци.

Више од 500 спортиста овог викенда послало је јасну поруку да је насиље над женама недопустиво.

Насиље над женама, као огроман друштвени проблем, захтева да се укључимо сви у његово решавање. Изузетно је значајно што су уз нас у овој борби спортисти, који представљају важне узоре младима. Ако знамо да је 1,7 милиона жена у Србији, дакле готово свака друга, преживела неки облик насиља, а да их је 28 убијемо само ове године, онда је јасно да нам треба широка друштвена акција да овај проблем решавамо. Да не затварамо очи пред насиљем, да насилнике пријављујемо, да јавност освестимо о каквој пошасти је реч”, изјавила је Михајловићева.

Mozzart се бори против насиља над женама више од деценије кроз донације Сигурној кући, запошаљавањем жртви насиља,бесплатним обезбеђивањем објеката Сигурне куће. 70% запослениху компанији Mozzart су жене, док чак 40% топ менаџмента чине жене.

"Партнери смо најважнијим институцијама српског спорта и сарадња са Владом Србије у промовисању родне равноправности и борби против насиља над женама је природно проистекла из нашег дугогодишњег друштвено одговорног рада. Сматрамо да је активирање три националне лиге најпопуларнијих спортова на свету јако велика ствар и да смо сада послали гласно поруку да је злостављање жена недопустиво и да насиље морамо сви пријавити”, изјавила је Kовиљка Лончар, генерална директорка у Mozzart-у.

Након фудбалских клубова Црвена звезда и Партизан који су у оквиру Лиге шампиона и Лиге Европе подржали кампању, као и вечитих ривала у кошарци и рагбију, кампању против насиља над женама подржали су рукометаши, одбојкаши и фудбалери свих прволигашких клубова у Србији.

(ПР)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

Neko

09.12.2019. 13:52

Kakva je ovo poruka ? Znači li to da je nasilje nad muškarcima dozvoljeno ?