Министарство државне управе и локалне самоуправе Србије покренуло је апликацију "Огласна табла", коју је у пилот фази почело да користи 10 градова и општина.

Како је саопштено из Министарства, апликација је намењена за интерно информисање запослених о реформи јавне управе и обавештавање о њиховим правима, обавезама, као и могућностима за усавршавање и напредовање, а све у циљу боље примене закона и самим тим болхих услуга за грађане.

Прве локалне самоуправе чији ће запослени бити корисници апликације у тест фази су Сомбор, Зрењанин, Крушевац, Крагујевац, Градска општина Чукарица Београд, Градска општина Савски венац Београд, Бачка Топола, Уб, Лебане, Градска општина Палилула Ниш.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Do leta biće moguća elektronska identifikacija putem mobilnog

"Ово је први овакав пројекат који ће службеницима помоћи у раду и обезбедити им потребну подршку", рекао је министар државне управе и локалне самоуправе Бранко Ружић, који је напоменуо да су истраживања јавног мњења која спроводи Министарство показала да је ту комуникацију потребно унапредити.

Он је додао да је циљ да се бољим информисањем запослених утичеи на квалитет услуге коју добијају грађани.

План је да након текст фазе у ових 10 градова и општина, апликација током селдеће године буде доступна свим запосленима у јавној управи, додаје се у саолпштењу.