Гинеколошко-акушарска клиника „Народни фронт“ још једна је у низу здравствених установа којој је компанија Mozzart, овога пута у сарадњи са КК Партизан, уручила медицинску опрему. Донација једног од најсавренеменијег инкубатора на свету значајно ће унапредити услове за борак новорођенчади у највећем породилишту на Балкану, у којем се годишње роди више од 7.500 беба.

Значај улагања успешних привредних субјеката за побољшање услова за боравак мајки и беба у ГАК „Народни фронт“ , истакао је директор ове установе проф. др Жељко Миковић.

На Клиници „Народни фронт“ се годишње роди око 1.000 превремено рођене деце, а око 200 њих је чак са тежином испод 500 грама. Овакви најсавременији апарати пре свега служе нашим најмлађим пацијентима и повећавају им шансу не само да преживе, већ и да без последица израсту у здраве људе. Неки од постојећих инкубатора нажалост су стари и по двадесет година, због чега нам још више значи када компаније препознају значај донација за побољшање услова у нашој гинеколошко-акушарској клиници. Хвала капитену Партизана Новици Величковићу и компанији Mozzart која је још једном показала висок степен емпатије према друштвеној заједници, истакао је Миковић.

Средства за набавку најсавременијег инкубатора, како кажу у ГАК-у најбољег који су до сада имали, прикупљена су хуманитарним шутирањем на кош на промоцији успешне сарадње лидера индустрије игара на срећу и КК Партизан, чиме је још једном доказана велика повезаност спорта и племенитости. Капитен црно-белих, познати кошаркаш Новица Величковић, изразио је наду да ће оваквих акција бити још више у будућности.

Прелеп је осећај доћи у породилиште и предати донацију која ће омогућити квалитетнију негу новорођенчади, посебно што смо супруга и ја и сами прошли кроз тежак период по рођењу наше храбре девојчице. Верујем да је ово велика помоћ и за запослене у ГАК-у који раде одговоран и стресан, али један од најплеменитијих послова. Знам да компанија Mozzart већ годинама пружа истинску подршку свим областима у борби за боље друштво, због чега ми је још више драго што смо у партнерским и пријатељским доносима. Захваљујем се Mozzartу на могућности да будем део овако лепе акције и радујем се новим, заједничким победама, рекао је Величковић.Како је објаснио директор сектора корпоративних комуникација Борјан Поповић, компанија Mozzart тежи да сарађује са заједницом у решавању актуелних проблема за општу добробит, где год је то могуће.

Након обиласка највећег породилишта на Балкану, уверили смо се каква „чуда“ проф. др Миковић са својим тимом спроводи како би се адекватно збринули сви најмлађи пацијенти, али нарочито они којима је потребна додатна нега. Уверени смо да је здравство област у коју треба посебно улагати и поносни смо што ће ГАК „Народни фронт” још боље и квалитетније функционисати уз нашу помоћ. Међу запосленима у компанији Mozzart много је младих родитеља и тренутно имамо 200 колегеница на трудничком и породиљском одсуству, што такође осликава наш однос према овој значајној друштвеној теми. Много хвала нашим пријатељима из Партизана, заиста смо срећни када помажемо онима који се брину о најмлађима, јер је ово прави пример улагања у будућност, закључио је Поповић.(ПР)