Нема мира за породицу Славољуба Костића из Преоца код Приштине. После крађе трактора и паљевине гараже пре неколико година, јутрос је непознати починилац дивљао аутомобилом по изниклој пшеници на Костићевој њиви поред насеља Маригона. По Костићевим речима, штета је велика, а полиција је извршила увиђај и обећала да ће починилац убрзо бити пронађен.

Прочитајте још:
Кренула преко Ибра са српском заставом, па је привели: Малтретирање од стране косовске полиције (ВИДЕО)

На њиви Славољуба Костића из Преоца, непознати возач је “тренирао” издржљивост свог аутомобила. Бројни трагови гума по тек изниклој пшеници показују да је неко намерно уништавао хлебно жито које Костићи годинама производе.

“Не желим да продам своје имање, редовно радим и на овој њиви је засејана пшеница и видите шта су урадили. Не знам који је разлог стварно јер ни са ким немам ништа лосе”, уздишући прича Славољуб, који у Преоцу живи са супругом, сином, снахом и двоје унучади.

“Овако нешто се први пут дешава, али сам имао других проблема, 2002. године су ми украдене две краве, после седам дана ми је украден трактор ИМТ 539, а након месец дана ми је упаљена гаража, када ми је изгорео стари трактор, кукуруз и пшеница”, подсећа Костић на своје муке и додаје да починиоци крађе и паљевине никада нису пронађени, иако је уредно обавештавао полицију.

Полицију је обавестио и овај пут, чим је приметио “орање” своје засејане њиве.

Ово сада је чисто иживљавање над нама да не можемо да живимо слободно и да радимо. Улажем у пољопривреду, радим редовно, али ево неко не дозвољава да ми то радимо. Пријавио сам одмах полицији, нешто после девет сати, одмах су дошли и рекли ми да су то неки монструми који газе хлеб. Полицајци су обећали да ће да трагају и да ће да дођу у Маригону да провере на надзорним камерама”, завршава своју причу Слободан Костић, надајући се да ће овај пут хулигани бити откривени и да ће моћи на миру да настави да живи са својом породицом и да обрађује своје имање.

Костић понавља да не жели да прода своју очевину.

(http://gracanicaonline.info)