ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић рекао је да је данас донета одлука да се крене у додатне системске реформе српске војске, али да то не значи нову куповину оружја како се то често интерпретира у нашој земљии, већ ће се чак стати са набавком новог оружја.

Одговарајући на питања новинара на конференцији за медије са председником Белорусије Александром Лукашенком, Вучић је рекао да ће држава радити на даљем оснаживању српске војске и да по том питању наша земља може много тога да научи од Белорусије.

Како је рекао, на тему даљих реформи армије данас је разговарао са министром одбране Александром Вулином и начелником Генералштаба ВС Миланом Мојсиловићем.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Скида агресорске ракете и на висини од 10 километара: Погледајте шта све може “Панцир”, моћно оружје које треба да добијемо од Руса (ВИДЕО)

"Ми ћемо ићи на додатне реформе наше војске, да је правимо још мобилнијом, још бржом у системском смислу. То не значи куповину оружја, као сто наши људи мисле, напротив, чак ћемо да станемо са куповином оружја али ћемо да развијамо на паметан начин комплетан систем одбране и да будемо много снажнији него што смо данас", рекао је Вучић.

Од Белорусије, додаје, по том питању наша земља може много тога да научи.