Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић поручио је да жели да говори о случају "Јовањица" и открије зашто се једно време није излазило у јавност са детаљима.

- По добијању налога од тужиоца да се започну истражне радње, полиција више није имала могућност да јавност обавештава о детлајима. Ако имамо тужилачку истрагу, он је тај који процењује у ком тренутку износимо детаље. Ако имамо истрагу која у том тренутку траје, да ли је било могуће да грађане обавештавамо о току исте или да се то уради по завршетку? - упитао је министар.

- Приликом прегледа лица које је возило са светлосном и звучном сигнализацијом иако нема никакве везе са полицијом, то лице је заустављено. Приликом претреса, код Колувије Предрага је пронађена фалсификована легитимација МУП-а којом се лажно представљао, а издата је 2009. године. Срећом полицајци су добром акцијом то прозрели, запленили и ухапсили ова лица и већ 13. новембра ове године обавештен је тужилац који је наложио и претрес стана. Након тога је вршен претрес Јовањице и том приликом је пронађена лабораторија марихуане - рекао је Стефановић.

Прочтиајте још - Шапчанка ухваћена док је покушавала да ода поверљиву информацију: Записничарка "пала" пре одавања тајне, БИА месецима пратила сваки њен телефонски разговор

Рекао је да су појединци искористили овај случај како би упутили низ лажних оптужби, како би се добра акција полиције приказала у лошем светлу.

- Потпуна је измишљотина да је један од ухапшених звао брата председника Србије, Андреја Вучића - рекао је он.