Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић рекао је на конференцији за штампу да желе да спрече насилнике да буду у прилици да понове било какву врсту злочина.

"За нас је важан сутрашњи дан јер ће се донети измене кривичног законика, које ће олакшати примену и помоћи у помоћи за безбеднију Србију. Омогућиће да сви они монструми који убију дете, добију доживотну робију. Желимо да их спречимо да буду у прилици да понове било какву сличну врсту злочина. Овај закон омогућиће значајно строжије кажњавање повратника, никоме неће моћи да се ублажи казна. Код најтежих кривичних дела повратницима ће се изрицати казне да неће моћи да буде мања од половине максимално прописане казне – рекао је Стефановић и додао да неће бити могућност отпуста за најтеже злочине.

"Хоћу да се захвалим Игору Јурићу и фондацији Тијана Јурић, јер сада имамо прилику да овакви злочини неће проћи некажњено", рекао је Стефановић и додао да је МУП такође поднео иницијативу да се он усвоји.

Прочитајте још - Јурић: Када дете нестане потребно алармирати цело друштво

Како је он рекао захвајујући овом закону неће бити могуће да се изрекне блажа казна.

Стефановић је похвалио припаднике МУП-а и изразио задовољство успехом у овогодишњој борби против наркотика.

"До 25. новембра ове године у оквиру ове борбе ухапшено је 778 особа, поднето скоро 9.000 кривичних пријава, а одузето више од 6,2 тоне наркотика, од чега рекордна заплена хероина, преко 150 килограма. Разбијено је и 11 организованих криминалних група. Хоћу да се захвалим свим људима из полиције и да пошаљем поруку да они који се баве наркотицима не могу да прођу у Србији", рекао је Стефановић наводећи и да је ноћас дошло до успешне акције на прелазу Прешево где је ухапшен Албанац великом количином хероина.

Додао је да су показали да је и оперативан рад, као и сарадња дала резултате и да они који преносе хероин не могу то да раде неометано.

Додао је да су уведене новине и за дилере наркотика.

"Сви дилери који се усуде да приђу нашој деци да понуде дрогу нашој деци у школама или да ангажују децу, суочиће се са затворском казном од 5 до 10 година", рекао је Стефановић.