Михајловић: Било је питање времена кад ће објекат бити срушен

Танјуг

28. 11. 2019. у 13:31

Михајловић: Било је питање времена кад ће објекат бити срушен

Фото Танјуг / М. Миколић

Било је питање времена када ће нелегално изграђени објекат на Панчићевом врху на Копаонику бити срушен
Било је питање времена када ће нелегално изграђени објекат на Панчићевом врху на Копаонику бити срушен, а Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре је урадило све што је у његовој надлежности да се цео случај заврши.

Овим речима је министарка грађевинарства Зорана Михајловић одговорила данас на констатацију новинара да је цео случај око нелегалног објекат на Копаонику трајао две године, а одговарајући на питање да ли ће инсистирати на нечијој одговорности у овом случају.

Каже да је и пре две године рекла, а тако мисли и данас, да тај објекат на том месту не може да остане и да је питање времена када ће тај објекат бити срушен.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - I RUŠENjE POČELI BEZ DOZVOLE: Uklanja se sporni restoran na Pančićevom vrhu

Наводи да увек постоји могућност да онај ко је градио нелегални објекат у складу са законом може и да га сруши, те претпоставља да је разлог можда био превелики трошак, јер да није инвеститорка сама кренула да руши државу би то коштало више од 200.000 евра.

Напомиње да је Министартво радило све што је могло да уради поп својој документацији.

"Ми смо подигли кривичне пријаве, не само против поменуте инвеститорке, него против још низ лица која су именована. И то је оно што је оквир рада нашег министарства", каже Михајловићева.

Она подсећа да је и министар унутрашњих послова Небојша Стефановић раније изјавио да ће објекат на Панчићевом врху бити срушен.

На констатацију новинара да је две године све трајало, министарка је рекла да је ипак важно то да се цео случај заврши.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације