НИС и Петница обележили десет година подршке младим талентима

Novosti online

27. 11. 2019. у 10:43

НИС и Петница обележили десет година подршке младим талентима
Панел дискусијом на тему „Може се бити успешан у свом послу у Србији“, Истраживачка станица Петница и НИС су обележили деценију успешног партнерства

Поводом свечаног обележавања деценије успешног партнерства компаније НИС и Истраживачке станице Петница, одржана је панел дискусија на тему „Може се бити успешан у свом послу у Србији“, са идејом охрабривања и мотивисања младих за професионално усавршавање, останак и повратак у Србију.

Догађај је одржан у пословном центру компаније Нордеус, која је један од најбољих примера како домаћа компанија може привући и задржати младе стручњаке из наше земље и иностранства.

Скупу су присуствовали како искусни и успешни, тако и млади који су на почетку свог професионалног развоја, а у оквиру званичног дела програма присутнима су се обратили заменик генералног директора компаније НИС, Вадим Смирнов, директор ИС Петница, Вигор Мајић и директор Завода за вредновање квалитета образовања и васпитања, др Бранислав Ранђеловић.

„На срећу, ми имамо овде доста добрих примера на које можемо да упутимо наше младе људе и да кажемо да и код нас овде може лепо и успешно да се живи, не мора да се оде. Овде смо код наших пријатеља и домаћина у Нордеусу, ту је са нама Нафтна индустрија Србије, која је пример једне фирме која на прави начин задржава способне људе на овим просторима, а ту је и Петница, која већ дуги низ година генерише квалитетне људе и окупља их око себе, држећи их неким невидљивим нитима везане и за Петницу и за нашу земљу“, рекао је Бранислав Ранђеловић.

„За НИС је велика част што је део оваквог пројекта развоја младих научника и што може да допринесе не само финансијски, већ и експертизом својих стручњака, и ми ћемо и у наредним годинама наставити да подржавамо колеге из Петнице. Оно што ми желимо јесте да млади након завршетка школовања остану у својој земљи и ту граде своје професионалне каријере. Посебно смо поносни на наш програм „Повратак у Србију“, у оквиру кога смо у нашу земљу вратили чак 90 стручњака, који су сада наше колеге“, изјавио је Вадим Смирнов.

Директор Петнице Вигор Мајић је захвалио НИС-у на континуираној подршци, која омогућава несметано одржавање семинара у Истраживачкој станици и најавио осниивање Фонда Петница, који ће бити намењен прикупљању средстава за њен даљи развој и просперитет.Након званичног дела програма, уследила је панел дискусија „Може се бити успешан у свом послу у Србији“ са циљем приближавања могућности и отварања нових перспектива за професионални развој младих у нашој земљи, а учесници панела били су представници компанија НИС, Мокрин Хаус, Дигитална Србија и Нордеус. Учесници панела су донели закључак да је, упркос одређеним потешкоћама, које постоје и у другим земљама, у Србији и те како могуће бити млад и успешан у свом послу и својој професији.

(ПР)


Пратите нас и путем иОС и андроид апликације