Уједињени против насиља над женама: Компанија Mozzart и Координационо тело за родну равноправност потписали протокол

Novosti online

27. 11. 2019. у 09:51

Колико год изгледало интригантно да се потписује протокол са компанијом која се бави спортским клађењем, сви они који су у спорт укључени могу да допринесу да смањимо насиље над женама и девојчицама, рекла Зорана Михајловић

Уједињени против насиља над женама: Компанија Mozzart и Координационо тело за родну равноправност потписали протокол

Координационо тело за родну равноправност на чијем је челу проф. др Зорана Михајловић и компанија Mozzart потписали су данас у Влади Србије Протокол о сарадњи.

Потпредседница Владе је том приликом истакла да колико год изгледало интригантно да се потписује протокол са компанијом која се бави спортским клађењем, спорт и сви они који су у спорт укључени могу да допринесу да смањимо насиље над женама и девојчицама.

„Насиље над женама и девојчицама је огроман друштвени проблем у целом свету. У току је и глобална кампања „16 дана активизма против насиља над женама“ чији смо део. Од недавно, заједно са компанијом Mozzart, укључили смо и кошаркаше и рагбисте Звезде и Партизана, јер велика је ствар када спортски ривали стоје заједно удружени у борби против насиља над женама“; рекла је Михајловићева.

Ковиљка Лончар, генерална директорка компаније Моцарт, истакла је да није случајно што је данас и званично потписан Поротокол о сарадњи са Координационим телом, јер ова компаније поштује принципе родне равноправности у свом пословању и годинама уназад доприносе борби против насиља над женама.

„Ми смо компанија која броји више од две и по хиљаде запослених, од тога је 70 одсто жена, док се њих 40 одсто налази у менаџменту. Поред тога, већ десет година помажемо сигурне куће и помогли смо да се жене жртве насиља запосле у нашој компанији. Потписивањем овог Протокола очекујем да ћемо се још снажније и ефикасније борити против насиља над женама и позивамо и друге компаније да нам се прикључе“, рекла је Лончар.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације