САСЛУШАЊЕМ сведока данас је у Вишем суду у Београду настављено суђење Игору Стаменковићу, машинисти рото-штампе у "Политици а. д.", који је оптужен да је у јуну ове године украо тест из математике за малу матуру, а који се иначе брани са слободе.

На прошлом претресу Стаменковић се није појавио због здравствених проблема, а данас је дошао у суд, где је рекао да је способан да прати суђење и да је отпуштен из болнице после шест дана лежања. Суд је данас саслушао четрнаестогодишњег Л. В. који је у судницу дошао са оцем М. В.

- Тест сам добио преко друштвених мрежа од друга, који је син оптуженог - рекао је сведок. - Он ми је казао да је то тест из математике и ја сам га проширио даље. Али, већ ујутро, видео сам у новинама да је тест "проваљен" и да је матура отказана, што нам је касније потврђено и у школи.

На питање тужиоца какав је тест добио од Стаменковићевог сина, сведок је одговорио:

Прочитајте и: Otac Sofije Nakić krivi birokratiju: Dugo smo čekali dokumentaciju, da smo samo ranije stigli u Atinu

- Био је писан руком, на обичном папиру. Били су ту задаци и мислим и решења.

Сведок каже да, када је добио тест, није га схватио озбиљно, јер је и пре тога, друштвеним мрежама "протутњало" много тестова за полагање мале матуре:

- Сви ученици у школи причали су како могу да нађу тестове за матуру. Добијали смо их и ширили по друштвеним мрежама, али не знам да ли су били прави или лажни.

Суђење се наставља у децембру саслушањем Стаменковићеве супруге, сина, као и двојице колега са посла.

Подсетимо, Стаменковић је у својој одбрани рекао да није крив и да одбија оптужбу у целости. Тврди да из штампарије није узео тест, већ је изнео празан папир како би га употребио уместо тоалет-папира.