Вук (7) добија нападе који трају и по 45 минута, а смирује их шкорпијин отров: Помозимо му да добије терапију

А. Ећимовић

четвртак, 21. 11. 2019. у 21:59

Вук (7) добија нападе који трају и по 45 минута, а смирује их шкорпијин отров: Помозимо му да добије терапију

Фото Ж. Кнежевић

За лечење малишана који има има тежак облик епилепсије потребно 8.000 евра, које родитељи не могу да обезбеде

МАЛЕНИ, седмогодишњи Вук Пауновић из Београда има најтежи облик епилепсије, а његови родитељи се надају да су за стање свог сина нашли лек у далекој Кини. Путовање и боравак на тамошњој клиници за лечење ове болести не могу да финансирају од својих плата економисте и сниматеља, па су се за помоћ обратили Фонду хуманости "Вечерњих новости".

Прочитајте још:Отац Софије Накић криви бирократију: Дуго смо чекали документацију, да смо само раније стигли у Атину

Марија и Душан Пауновић, заједно су од студентских дана и вредно раде како би на прави пут извели своје петоро деце, јер уз Вука имају још четворо - Виктора (10), Андрију (9) и петогодишње близанце Аљошу и Алису. Велика породица у данашње време права је реткост, што овај пар чини још поноснијим родитељима.

- У трећој години Вук је добио први, тежак епилептични напад - видно узнемирена говори Марија. - Били смо врло уплашени, мислили смо да ћемо га изгубити. Дијагностикован му је status epilepticus. То је најтежи облик епилепсије са нападима који трају од 10 до 45 минута и могу довести до слабљења говора, инвалидитета, па и смрти. Неколико пута био је хоспитализован на Институту за мајку и дете у Београду, међутим, лечење није давало жељене резултате.

У то време, Марија је упознала младића који је својевремено био у инвалидским колицима и имао проблеме са говором, као последице тешке епилепсије. После 10 година лечења у Кини готово је потпуно оздравио. Од њега сазнаје за Клинику за лечење од епилепсије, где се користе алтернативне методе. Главни састојак лека који се тамо примењује је шкорпијин отров.

- Вук је до сада путовао у Кину три пута и лечење је дало изванредне резултате - тврди Марија. - Напади су смањени на по 10 секунди, после којих он углавном заспи. Овог пута Вук би требало да остане најмање од месец до месец и по, како би му се одредила терапија под надзором лекара. Пут је далек и неопходна нам је помоћ. Будући да је само цена лека изузетно висока, сакупљањем 8.000 евра наш Вук би био обезбеђен наредних годину дана. Ово би му омогућило да отпутује у Кину и добије адекватно лечење, као и да једног дана оздрави и настави нормалан живот са браћом и сестром. Коначно смо добили наду у боље сутра.

ЖИРО РАЧУН

ЗА помоћ малом Вуку, средства могу да се уплате на динарски рачун Банке Интеза број 160-5100102639432-46, на име Марија Пауновић. Сврха уплате - лечење Вука Пауновића. За девизно плаћање рачун Банка Интеса IBAN 35160513020195092835 SWIFT DBDBRSBG.


Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)