Роботи пчелице стигли у школе за децу са сметњама у развоју

Танјуг

21. 11. 2019. у 17:44

Роботи пчелице стигли у школе за децу са сметњама у развоју

Print screen РТС

У оквиру акције "Битка за знање" организована је обука за 50 наставника запослених у школама за децу са сметњама у развоју из Београда, Панчева, Умке, Обреновца, Старе Пазове и Вршца за коришћење робота пчелица у настави
У оквиру акције "Битка за знање" организована је обука за 50 наставника запослених у школама за децу са сметњама у развоју из Београда, Панчева, Умке, Обреновца, Старе Пазове и Вршца за коришћење робота пчелица у настави.

Сетови робота пчелица, радни материјали и по десет подлога за кретање пчелица том приликом званично су уручени наставницима као донација Фонда Б92 за њихове школе.

Уз помоћ ових савремених учила деца ће убудуће на иновативан и креативан начин учити слова, бројеве, предмете, животиње, математику или било коју другу област коју наставник осмисли.

Координатор акције "Битка за знање" Небојша Глишић рекао је овом приликом да су наставници имали прилику да се по први пут сусретну са пчелицама и да су први утисци добри.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Vrt kao terapija za decu sa posebnim potrebama

"Наставници увиђају вишеструке предности коришћења пчелица у настави и у наредном периоду наставићемо да развијамо нове материјале за подучавање помоћу пчелица у циљу унапређења наставе", рекао је Глишић.

На овај начин, иницијативом Пчелице за свих 48 школа у Србији за децу са сметњама у развоју обезбеђена су модерна наставна учила у укупној вредности од преко 6 милиона динара.


Фонд Б92 је уз подршку многобројних донатора за само пар месеци успео да прикупи неопходан новац за набавку ових савремених алата који ће допринети унапређењу наставе и бољем образовању деце која похађају ове школе.

Почетком новембра организована су већ три циклуса обука у Крагујевцу, Новом Саду и Нишу за преко 120 наставника из 29 школа у Србији, за које су такође обезбеђене донације.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације