Одбор за професионалну етику Универзитета у Београду на седници, одржаној у четвртак, преиначио је одлуку Наставно-научног већа Факултета организационих наука и једногласно утврдио постојање неакадемског понашања Синише Малог приликом израде докторске дисертације.

Како је наведено у саопштењу Одбора Мали је у дисертацији "Креирање вредности кроз процес реструктурирања и приватизације – теоријске концепције и остварени резултати у Србији", одбрањеној на ФОН-у 2013. године, учинио повреде из члана 22. Кодекса професионалне етике. Заузет је став да је у делу дисертације "дословно преузимао текстове односно целе пасусе из текстова других аутора, без наводења имена тих аутора".

Прочитајте још - Мали: Радим оно у шта верујем, а докторат бих најрадије поцепао

"Одбор за професионалну етику је констатовао да предложену меру јавне осуде декан ФОН није изрекао, а изрицање мере је у надлежности декана факултета", наводи се у саоштењу.

Одбор за професионалну етику доставиће коначно Решење Сенату Универзитета ради "поступања у складу са Правилником о поступку поништавања дипломе и додатка дипломи".

МАЛИ: ИНТЕРЕСУЈЕ МЕ БУЏЕТ, О ДОКТОРАТУ У НАРЕДНИМ ДАНИМА

Министар финансија Србије Синиша Мали рекао је у четвртак поводом одлуке Одбора за професионалну етику Универзитета у Београду да је за њега данас тема Предлог буџет за 2020.годину и додао да ће о докторату говорити у наредним данима.

Знам колико знам, знам да то нисам урадио, а то што неком ова тема значи из политичких разлога, то не могу ни да коментаришем. У сваком случају у наредних неколико дана ћу се обратити и на ту тему, а сада, да будем искрен, интересује ме буџет Србије и да се позабавим оним за шта сам плаћен од грађана Србије”, рекао је Мали за Тањуг.