Начелник Управе за аналитику БИА Реља Жељски рекао је данас да је недвосмислено установљено да се на снимку, на којем руски агент Георгиј Клебан даје новац једном, наводно српском безбедњаку, налази руски обавештајац.


На питање да ли је на снимку српски агент, припадник БИА или ВБА, или неке друге институције, Жељски је за РТС истакао да у овом тренутку не би ширио ту причу.


"Наше службе како цивилна, тако и војна, су веома интензивно ангажоване на установљавању свих околности, а детаље на ту тему ће исказати председник Србије након Савета за безбедност који ће бити одржан сутра", навео је Жељски.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ -  БИА потврдила: На снимку се налази руски обавештајац (ВИДЕО)


Он је подсетио да је БИА дужна да ради искључиво у интересу само своје земље, а не других земаља.


"Веома је важно нагласити у овом тренутку да обавештајни субверзивни рад који се одвија на територији Републике Србије, а он се де факто одвија, не треба никако везивати само за Руску Федерацију. Напротив, и друге велике силе, попут САД, Велике Британије и Француске, али и регионални играчи, споменућу само Хрватску и Албанију, веома интензивно раде на остваривању својих интереса, што је увек у међународним односима и политици очекивано", објаснио је Жељски.


Нагласио је да су они ту да се таквим облицима без изузетка супротставе.


"Све мере које су у надлежности БИА и ВБА у овом конкретном случају се веома интензивно предузимају и биће предузете на том професионалном плану максимално одговорно и благовремено", додао је Жељски.


"О тим мерама, као и мерама које ће свакако наша држава на политичком плану предузети, сутра ће детаљније говорити председник Србије", закључио је Жељски.