НАДАЛИ смо се да ће се вратити здрава, а сада се тешимо чињеницом да је више ништа не боли. После НАТО бомбардовања, моја Софија је ко зна која по реду жртва карцинома - каже Анита Накић из села Житковац код Алексинца, мајка шеснаестогодишње девојчице која је, после изгубљене битке за живот у једној грчкој клиници, данас сахрањена на локалном гробљу.

Прочитајте још: Од туге заплакао и свештеник, отац није испуштао бројаницу из руку: Цео Житковац стао да испрати Софију Накић

Њени посмртни остаци су у Србију допремљени 18. новембра, а трошкове транспорта је сносио грчки лекар Стелиос Коуварис, који је поручио да бар толико може да учини за Софију, кад већ није успео да је излечи.

Девојчицин отац Бојан Накић се, међутим, тешко мири са судбином и тврди да су, после безуспешних третмана у Нишу и Београду, предуго чекали на документацију за лечење у иностранству, па верује да би исход био сасвим другачији да су раније стигли у Атину...

На крају, с обзиром на то да је била покренута велика акција за сакупљање хуманитарне помоћи, Накићи поручују да ће у најскорије време сва средства која нису утрошили проследити на рачун фондације под називом "Буди хуман".