ВЕКОВНО страдање и патњу Срба са народом је делила и наша краљевска породица, који су, уместо у земљи којој припадају, живели и одрастали у иностранству. Деценијама уназад чланови лозе Карађорђевића враћају се коренима. Жељу да припада тамо одакле је пореклом, показао и један од синова принца Александра и бразилске принцезе Марије де Глорие, Филип.

На Фејсбуку Филип Карађорђевић има заједнички профил са супругом Даницом. Тамо је објавио фотографију са оцем Александром и сином Стефаном, уз коментар који никога не оставља равнодушним.

- Знам да неки од вас и не мисле све најбоље о мом оцу, али сигуран сам да би било другачије када би имали прилику да упознате његову душу и његово срце. Имао је веома тешко детињство, рођен је и одрастао у избеглиштву али се вратио својој Отаџбини и у њу вратио и на Опленцу сахранио посмртне остатке својих предака који су умирали у изгнанству. Тиме је испунио завет свог прадеде краља Петра I. Дочекао је мој отац и да му се унук роди у Београду и тако постао први Карађорђевић који је дочекао да види своје унуче. Ускоро ће мој отац дочекати и да му унук живи у Србији, да у Отаџбини одраста и школује се. Биће то први пут у историји да у Србији истовремено живе три генерације Карађорђевића. То је дело мог оца. И хвала му на томе. Дошло је време да се и ми вратимо кући, у нашу Србију - поручио је Филип.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Филип и Даница Карађорђевић: Жеља нам је да живимо у Србији (ФОТО)

Иначе принц Филип и визуелна уметница Даница Маринковић, ћерка сликара Милана Цилета Маринковића, венчали су се 7. октобра 2017. године у Саборној цркви у Београду. Даница се породила 25. фебруара следеће године. Пар је добио сина коме је дао име Стефан.