Mozzart и Координационо тело за родну равноправост Владе Србије, на чијем је челу потпредседница Владе проф. др Зорана Михајловић, најавили су почетак сарадње на промоцији родне равноправности и заустављању насиља над женама уз подршку вечитих ривала.

Фронт за подршку родној равноправности и борби против насиља над женама у Србији постао је још шири и јачи! У сузбијање ове друштвене пошасти, заједно са Координационим телом Владе Србије укључила се и компанија Mozzart, регионални лидер у области приређивања игара на срећу.

Акција којом су овај привредни гигант и ресорно државно тело најавили сарадњу одиграла се уочи и током вечитог кошаркашког дербија у Штарк арени,уз подршку КК Црвена звезда и КК Партизан, чији су играчи на паркет изашли у мајицама "Стоп насиљу над женама".

"Насиље је огроман проблем који погађа свако друштво у целини. Координационо тело, али и друге државне институције су ту да успостављају институционални и законодавни оквир, али ако се не укључе и сви остали друштвени актери, нећемо постићи резултат. Драго ми је да су се после фудбалских клубова Црвена звезда и Партизан и наши најтрофејнији кошаркашки клубови укључили у кампању и да заједно са компанијом Mozzart, једном од друштвено најодговорнијих у Србији можемо да пошаљемо поруку да је насиље над женама недопустиво.", изјавила је потпредседница Владе, Зорана Михајловић.

На полувремену су даме из публике шутирале на кош са линија пенала где је за сваки погођен кош компанија Моззарт донирала по 10.000 динара. На овај начин прикупљено је 150.000 динара за помоћ деци из сигурних кућа.

Ковиљка Лончар, генерални директор, Mozzart-а каже да чак 70% запослених у компанији Mozzart чине жене, док је у менаџменту 40% жена.

"Борба за родну равноправност и потив насиља над женама је природно проистекла из нашег дугогодишњег друштвено одговорног рада. Ово је прва у низу акција које ћемо радити са Координационим телом за родну равноправност на промоцији родне равноправности, едукацији и освешћивању поводом проблема насиља над женама. Драго нам је што је Координационо тело нашу компанију препознало као партнера у својим настојањима да се овај проблем у друштву што више сузбије."

Кампања коју су Mozzart и Координационо тело за родну равну равноправност покренули шаље јасну поруку - одговорност свих нас је да не затварамо очи пред насиљем, већ да насилнике пријавимо и жене охрабримо да се против насиља боре.

(ПР)